Şebeke bağlantılı sistemlerde, kullanıcının enerji tüketimi, fotovoltaik(PV) sistemin ürettiği enerjiden karşılanır. Tüketimin üretimden fazla olduğu durumlarda kullanıcı tüketim fazlası enerjiyi şebekeden alınmakta; buna karşılık, kullanıcının tüketimi üretiminden az olduğu durumlarda ise üretim fazlası enerji şebekeye verilmektedir. Burada kullanılan çift yönlü sayaç veya devletin ön gördüğü sayaçlar sayesinde şebekeden ne kadar tüketildiği ve şebekeye ne kadar verildiği gibi tüm veriler kaydediliyor. Bu sayede 1 watt üretilen enerjinin bile boşa gitmemesi sağlanmış oluyor. Elektrik aboneliği olan herkes bu sistemleri kullanarak, enerjisini güneşten alabilir.
Şebekenin bulunmadığı yerlerde ihtiyaç duyulan enerjinin tamamının güneşten karşılandığı projelerdir. Bu sistemlerde fotovoltaik(PV) paneller ile üretilen elektrik enerjisi akülerde depolanır ve kullanıcı enerji ihtiyacını (gece-gündüz) bu akülerden sağlar. Sistemin kapasitesi, otonomi süresi boyunca (güneşten elektrik üretilemediği süreç) kullanıcının ihtiyacını karşılayacak şekilde boyutlandırılabilir. Tüketim cihazlarının ve bunların ne kadar enerji tükettiğinin iyi analiz edilmesi gerekmektedir. Gerekirse yedekleme süresi biraz uzun tutularak güneşin olmadığı günlerde de enerji kesintisinin önüne geçilebilir. Bu sistemler jeneratörle kıyaslandığında daha ekonomik sonuçlar doğurmakta ve bu yatırımlar çok kısa sürede kendini amorti edebilmektedir.
Güneş enerjili sulama sistemleri, solar pompa sistemleri, güneş enerjisinden faydalanılarak elektrik motorlu pompaların çalıştırılmasını sağlayan sistemlerdir. Şebekenin olmadığı yerlerde sulama sistemleri için ekonomik, uzun ömürlü ve çevreci çözümlerdir.
Elektriğin olmadığı yerlerde jeneratör veya pancar motoru vs. ile yapılan sulama sistemlerine karşılık güneş enerjili sulama sistemi; bakım gerektirmemesi ve ilk yatırım bedelinden başka hiçbir masrafa ihtiyaç duymaması sayesinde ekonomik ticari sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.
Karanlık ve yüksek elektrik faturaları için çözüm. Güneş enerjisiyle çalışan LED aydınlatma çözümlerimizle de hizmet vermekteyiz.
Güneşten üretilen elektrik enerjisinin zamanlaması aydınlatma için çok uygun olmadığı için gündüz üretilen bu enerjinin bataryada depolanıp gece kullanımı gerekmektedir. Daha çok elektrik şebekesinin olmadığı bölgelerde aydınlatmalar, tesisatın zahmetli/maliyetli olduğu alanlar (genellikle peyzaj uygulamaları), reklam ve işaret ışıkları, şebeke maliyetinin yüksek olduğu çevre aydınlatmaları gibi alanlarda daha çok tercih edilmektedir.
Fotovoltaik(PV) güneş enerjisinin çok pratik ve ekonomik çözümler sunduğu alanlardan bir diğeri ise kamera sistemleridir. Elektrik hattı çekmenin çok meşakkatli olduğu yerlerde bu sistemler kolay ve hızlı bir şekilde uygulanabilmektedir. Solar kameralar veya güneş panelli güvenlik kameraları, güç elde etmek için güneş panelini kullanır ve hiçbir elektrik kaynağı ya da kablolama gerektirmez. Güneş enerjisini kullanarak, abonelik masrafları veya aylık ücretler olmaksızın kameraları sistemlerini şarj etmek ve çalıştırmak için doğal kaynaklardan en iyi sonucu elde etmek mümkündür. Çoğunlukla kendi kendine yeten bir kablosuz kamera sistemi, bir güneş paneli, şarj edilebilir piller ve kamerayla birlikte paket halinde temin edilmektedir. Bu sistemin en büyük avantajlardan biri, istediğiniz yere güneş enerjisi ile çalışan bir güvenlik kamerası takılabilmesidir.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.
Çoklu alımlarda fiyat ve detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz..